Bemannia FC Stockholm kammade hem ett SM-Silver under helgens Beach soccer SM

Årets inofficiella SM i Vetlanda blev inte riktigt som planerat. Ambitionerna för årets turnering var stora men ställde i år helt nya krav i och med Covid-19. Trots detta så kunde SM i Beach soccer genomföras med vissa modifieringar.

Som vi tidigare skrivit om så har Bemannias beach soccer lag Bemannia FC Stockholm (BFCS) under våren arbetat med att gå från att vara ett kompislag till att bli en professionell verksamhet. BFCS mål och ambition är att bli en etablerad förening att räkna med även i Europa.  Med den nya strukturen och den framåtanda som laget har inleddes året med full kraft. Träningar och möten arrangerades likväl som att turneringar och resor bokades. Tyvärr blev flertalet av turneringarna inställda men BFCS fortsatte att träna för att nå framgång.

När det till slut blev klart att det inofficiella Svenska mästerskapet blev av åkte BFCS iväg med ett väl förberett lag. Laget välkomnades av strålande sol i Vetlanda och i den första matchen blev motståndet Saxemara IF. Matchen var tuff och killarna som BFCS spelade mot var duktiga men Bemannias lag gav sig inte. Det skulle nu visa sig att alla dessa sandtimmar som format detta lag under våren gett resultat. BFCS stod som segrare och vann matchen med 4-3.

Efter matchen hann laget hämta andan ordentligt inför nästa möte som skulle bli mot Norsjö IF. Ett lag som BFCS är väl bekanta med sedan tidigare och ett lag som är väl samspelta. Matchen inleddes och deras taktik var att spela så defensivt som möjligt för att försvåra BFCS spel. Tyvärr fungerade detta och Bemannias lag blev mer och mer frustrerade. Killarna krigade på som aldrig förr och kämpade för att få bollen i mål. Många anfall blev det men bollen gick inte in i mål. Slutsignalen blåstes ut över planen och inget utav lagen hade gjort något mål. Det blev förlängning eftersom ingen match får sluta oavgjort i beach soccer. Förlängningen inleddes och kampen blev tuffare och hårdare än tidigare. Förlängningens minuter tickade snabbt ner och när inget utav lagen hade gjort mål tjöt visslan igen. Nu var det upp till bevis, straffar.  Första bollen in, andra bollen in tills den sista bollen skulle sparkas. Då av ren otur studsade BFCS boll ner på mållinjen i sanden och bytte riktning utåt. Detta resulterade tyvärr i att BFCS förlorade finalen denna gång.

Även om det blev en förlust i den sista matchen så får BFCS inte glömma att det faktiskt blev ett SM-silver. Ett silver som laget ska vara stolta över och glädjas åt. Ambitionen under året har varit att utvecklas som lag och det kan vi på Bemannia verkligen se att ni har gjort.

BFCS lagkapten Martin Bruzelius är ändå oerhört stolt över lagets prestation.
”-Vi i Bemannia FC Stockholm är oerhört stolta för andraplatsen, vårt mål med beachfotbollen är att utvecklas och vinna och med vår nya satsning så visas det stor potential att nå våra mål. Alla involverade parter i Bemannia FC Stockholm under SM konstaterade samma sak, hem och träna så sitter vårt spel ännu bättre och därifrån kommer vi stå högst upp på prispallen. Vill tacka alla fans som kollade på matcherna, ert stöd är så oerhört viktigt och kul för oss att se! Det är sådan glädje att få se ert stöd, det ger oss mer energi. Tills vidare så ska vi träna och nästa år tar vi guldet”.

Stort grattis säger vi på kontoret!

Senaste artiklarna

Några sponsoravtal

Bemannia stödjer Nattvandrarna Hockey Allsvenskan är igång! Vi är glada att hockeysäsongen 2023/2024 har börjat och Bemannia är stolt sponsor av AIK Hockey. Vi följer deras framgångar med stort intresse och önskar dem all lycka till på deras resa. Klicka här för fler...

Tidigare sponsoravtal

Bemannia syns i hockeyallsvenskan Under den pågående hockeyallsvenskan har Bemannia valt att stötta AIK genom att synas på spelarnas ryggar. Vi var givetvis på plats när AIK lyckades besegra MODO med 4-2. Vi önskar laget fortsatt lycka till framöver.  Bemannia...