BFCS Siktar mot toppen

Sedan Beach Soccer officiellt inkluderades som en del av SvFF:s fotbollssegment år 2010 har Bemannia FC Stockholm (BFCS) varit ett lag att räkna med. Med tre brons, tre silver och en guldmedalj har BFCS valt att inleda en ny fas i klubbens historia. Det framgångsrika laget har bestämt sig för att forma en professionell föreningsverksamhet. Vi har träffat BFCS lagkapten Martin Bruzelius för att få en inblick i vad denna satsning innebär.

BFCS Lagkapt

Hej Martin, Vad är bakgrunden till denna nysatsning? Kan du berätta lite mer?
Beach Soccer fortsätter att växa som sport, framförallt internationellt. Vi ser att det finns en möjlighet att utveckla vår egna verksamhet. Förhoppningsvis kommer vi kunna bidra till att intresset i Sverige ökar så att vi kan följa med i den utveckling som nu sker runtom i världen. Vi tycker att sporten är helt fantastisk. Den står för spänning, glädje och gemenskap. Något vi kan stå bakom till 100% säger Martin Bruzelius.
Vad innebär detta för BFCS rent praktiskt?
Det blir mycket arbete för oss, särskilt nu i början. Vi vill göra allt noggrant så att vi formar en bra grund att utgå ifrån. Vi har redan till exempel konstruerat en ny värdegrund och vision. Vi har tillsatt en aktiv styrelse, schemalagt mer frekventa ledningsmöten, ökat antalet träningstillfällen och formaliserat medlemskapets innebörd. Dessutom har vi bearbetat en generell årsplanering och redan varit iväg på årets första internationella tävling.
Det låter som att ni har hunnit med mycket redan. Hur ser året ut för  er?
Vi ser på 2020 som startskottet på en övergripande professionalisering av klubben. Även om mycket är nytt för oss så förstår vi att första året innebär att vi ska lära oss. Inte bara vad gäller det sportsliga utan även allt runtomkring, exempelvis administrativa frågor. Ett stort problem är det begränsade utbudet av tävlingar i Sverige. Det innebär därmed att antalet sandtimmar per år gått att räkna på en hand. Ambitionen är därför att ha minst en schemalagd tävling i månaden fram tills slutet av sommaren. A och O för oss under året är kommunikation och utvärdering. Förutom en intern dialog om hur vi kan bli bättre på flera plan försöker vi skapa så många relationer som möjligt. Vi försöker också att ta lärdomar från internationella lag som redan genomgått den process vi befinner oss i just nu. Självklart är målsättningen som alltid att vara bäst i Sverige redan i år men just 2020 har vi ett lite mer långsiktigt perspektiv i åtanke.
Vad väntar då för Bemannia FC Stockholm i framtiden?
På sikt vill vi bli en etablerad förening där vi har ett lag som är med och tävlar runtom i Europa. Vi har redan visat att vi sportsligt står upp bra mot internationellt motstånd men vi har fortfarande en lång väg kvar innan vi är där vi vill vara. Förhoppningsvis fortsätter utvecklingen i Sverige så pass bra att det kan inkluderas ett seriespel inom några år. Ett sådant beslut ligger förvisso inte i våra händer men det vi kan påverka är att BFCS årligen får tillräckligt med sandtid och erfarenhet för att kunna bli bättre och bättre avslutar Martin Bruzelius, Lagkapten för Bemannia FC Stockholm.

Senaste artiklarna

Några sponsoravtal

Bemannia stödjer Nattvandrarna Hockey Allsvenskan är igång! Vi är glada att hockeysäsongen 2023/2024 har börjat och Bemannia är stolt sponsor av AIK Hockey. Vi följer deras framgångar med stort intresse och önskar dem all lycka till på deras resa. Klicka här för fler...

Tidigare sponsoravtal

Bemannia syns i hockeyallsvenskan Under den pågående hockeyallsvenskan har Bemannia valt att stötta AIK genom att synas på spelarnas ryggar. Vi var givetvis på plats när AIK lyckades besegra MODO med 4-2. Vi önskar laget fortsatt lycka till framöver.  Bemannia...