Så håller du dig frisk på jobbet i höst

När hösten faller på och vi befinner oss mer inomhus innebär detta också ofta att fler blir sjuka och går runt och snörvlar på jobbet. Att undvika smittor på arbetet kan vara svårt, men det går att ta till några knep. Vi ger dig därför våra tips på vad du kan tänka på så här i förkylningstider.

1. Tänk på din handhygien

Att tvätta sina händer kan tyckas vara en självklarhet, men detta är väldigt viktigt då smittokällor på jobbet ofta är kaffeautomaten eller kopieringsmaskinen som alla rör vid. Tänk därför på att tvätta och sprita dina händer ofta och noggrant.

2. Torka av utsatta ytor

Torka av ditt tangentbord och din telefon lite oftare under tider som är mer utsatta. Dessa föremål är också exempel på ytor där det finns gott om virus och bakterier om det inte hålls rent. Försök även undvik att peta med händerna i ansiktet då det lätt förs över baciller från händerna.

3. Ta hand om din hälsa

Genom att motionera, äta bra och sova ordentligt så ökar du ditt välbefinnande och ditt immunförsvar blir bättre motståndskraftig mot sjukdomar. På så sätt är chansen större att du håller dig frisk, även om det såklart inte utesluter det.

4. Vila när du behöver det

Om du börjar att känna dig krasslig, lyssna på din kropp! Det är ofta ett tecken på att du behöver vila och inte utsätta dig för några större ansträngningar. Trotsa inte kroppen och gå och träna – då är risken att det blir värre och du blir sjuk och behöver stanna hemma från jobbet.

5. Stanna hemma vid behov

När du känner att sjukdomen dessvärre har brutit ut – se till att stanna hemma från jobbet för att vara solidarisk mot dina kollegor och för att din kropp behöver det. Det sprider sig snabbt på arbetsplatsen, så för att undvika att allt fler drabbas är det bästa vid sådana lägen att faktiskt stanna hemma.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...