Så får du bra gemenskap på jobbet

En bra gemenskap på jobbet ökar chanserna för att medarbetarna trivs. Att skapa en bra sammanhållning på jobbet är dock ett gemensamt ansvar för hela personalen. Vi ger dig de bästa tipsen att tänka på för att skapa en ökad gemenskap.

1. Uppmuntra varandra

Försök att lyfta upp dina kollegor genom stöttning och positiv feedback. Genom att föregå med gott exempel och själv vara den som peppar andra blir det också lättare för andra att haka på. Ett positivt och uppmuntrade klimat gör troligen att fler medarbetare trivs på arbetsplatsen.

2. Undvik att tala illa om andra

Även om du har någon på din arbetsplats som du inte kommer helt överens med, undvik att prata illa om denna till andra. Detta skapar bara dålig stämning. Försök istället att fokusera på dem som du tycker om. Är det något som du känner att du inte kan släppa, tala direkt med personen som det berör eller gå till din chef.

3. Gör gemensamma aktiviteter

Att göra aktiviteter tillsammans, både på och utanför jobbet gör att gemenskapen ökar. Det kan vara en återkommande fredagsfika, en gemensam AW eller en promenad på lunchen. Om en medarbetare trivs med det sociala kan det i flera fall också få en att prestera bättre arbetsmässigt.

4. Skapa en pauskultur

Genom att ta sig tid till återhämtning i form av en paus går det samtidigt att umgås en stund med kollegorna. Prata gärna om annat än jobb, för att vila hjärnan och för att lära känna varandra på ett mer personligt plan. Efter pausen har du dessutom mer energi för att kunna återgå till arbetet.

5. Var nyfiken på dina kollegor

Glöm inte att vara nyfiken och visa intresse för dina kollegor. På så sätt känner dina kollegor sig sedda och ni lär känna varandra bättre. Då kommer ni närmre varandra och kan på så sätt lättare känna att det är kul på jobbet och att ni är ett team tillsammans.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...