6 tips på hur du når dina jobbmål

Det nya året är här, vilket lätt framkallar känslor om att vilja göra en nystart. Kanske vill du förbättra eller förändra något när det kommer till ditt arbetsliv. Detta kan dock vara lättare sagt än gjort. Vi ger dig därför de sex bästa tipsen på hur du når dina mål när det kommer till karriären.

1.Bestäm vad du vill göra

Det är viktigt att du är säker på vad du vill göra, innan du sätter upp mål och lägger energi på en förändring. Tänk igenom noggrant vad du faktiskt vill göra och vad du vill sträva mot. Vill du kanske nå en högre position på ditt nuvarande arbete eller vill du göra något helt annat? Det är viktigt att ha klart för dig vart du vill så att du kan tänka ut hur du ska ta dig dit.

2. Gå igenom plus och minus

Glöm inte att tänka på alla aspekter av ett mål. Om det handlar om att du vill bli chef, glöm inte tänka på det faktum att det eventuellt kan innebära mindre tid med familj och vänner. Samtidigt som det är ett plus att du antagligen kan få mer i lön. Handlar det om att byta bransch, sätt upp fördelar och nackdelar med den branschen. Detta gör att du lättare kan få en förståelse för vilken väg som du faktiskt kommer att trivas med.

3. Visualisera din framtid

Motivera dig själv genom att föreställa dig att du uppnår målet. Tänk redan nu att du har klarat av att det du drömmer om och det kommer bli lättare att faktiskt inse att det kan bli verklighet om du kämpar riktigt hårt. Påminn dig själv då och då genom att upprepa visualiseringen.

4. Våga att ta för dig

Det är viktigt att våga ta för sig på sitt arbete för att kunna få chansen att avancera, om det är det du vill. Ta egna initiativ och fråga om du kan få ta dig an nya uppgifter. Våga uttrycka för din chef att du har förhoppningar om att få anta en ny roll eller få mer ansvar. Kanske finns det inga möjligheter för tillfället, men då har du i alla fall informerat om hur du känner.

5. Omge dig av rätt människor

Om du omger dig av människor som är energitjuvar finns risken att du får negativ respons när du presenterar dina mål vilket inte direkt kommer att ta dig framåt. Se till att i den mån du har möjlighet, omge dig av människor som tror på dig och som ger dig positiv energi. Detta kommer att kunna ta dig närmre dina mål på ett enklare och snabbare sätt.

6. Kör i gång så fort du kan

Det svåraste är ofta att ta sig från att endast tänka på vad du vill göra till att konkret sätta i gång. Att ta det steget kan kännas jobbigt, men när du väl har kört i gång känner du plötsligt att du är mycket närmre ditt eller dina mål. Ta dig i kragen och kör i gång, så kommer du lite närmre den förändring som du vill göra.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...