Bemannia ökar överlevnadschansen – tillhandahåller en hjärtstartare

Varje år drabbas 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Behandling påbörjas på 5 000. Årligen räddas 500 människor till livet efter plötsligt oväntade hjärtstopp utanför sjukhus. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal. Tiden är en kritisk faktor. Att snabbt få tillgång till en hjärtstartare – Defibrillator är ofta avgörande för att rädda liv. Finns en defibrillator till hjälp inom tre minuter så visar forskning att chansen att överleva är över 70%.

-Bemannia anser att det är en självklarhet att ha en defibrillator nära till hands om ett eventuellt hjärtstopp skulle ske och vi har därför köpt in en till kontoret på Sveavägen 155, säger Staffan Bruzelius, Koncernchef på Bemannia.

Defibrillator, eller hjärtstartare, är en anordning som används för att ge elstötar, defibrillering, för att få hjärtat att åter slå på en person som drabbats av hjärtstillestånd. Vi kommer under våren att utbilda samtlig personal på huvudkontoret i hjärt- och lungräddning för att öka möjligheterna att rädda liv.

Bemannia har även anmält sig till Sveriges hjärtstartarregister. Genom registret samlas informationen om hjärtstartarnas tillgänglighet och deras geografiska placering görs tillgänglig för allmänheten. Registret planeras inom den närmaste framtiden ge möjlighet för larmcentralerna att i samband med larm som tolkas som ett hjärtstopp, upplysa inringaren om var närmaste hjärtstartare finns för snabb livräddande insats i väntan på ambulans.

-Vi har redan haft en akut incident med en person som drabbades av hjärtstopp i närheten av vårt kontor. Vi kom snabbt på plats med vår defibrilator, men lyckligtvis så hade redan ambulanspersonal kommit fram och kunde ta hand om personen i fråga, avslutar Staffan Bruzelius.

Senaste artiklarna

Några sponsoravtal

Bemannia stödjer Nattvandrarna Hockey Allsvenskan är igång! Vi är glada att hockeysäsongen 2023/2024 har börjat och Bemannia är stolt sponsor av AIK Hockey. Vi följer deras framgångar med stort intresse och önskar dem all lycka till på deras resa. Klicka här för fler...

Tidigare sponsoravtal

Bemannia syns i hockeyallsvenskan Under den pågående hockeyallsvenskan har Bemannia valt att stötta AIK genom att synas på spelarnas ryggar. Vi var givetvis på plats när AIK lyckades besegra MODO med 4-2. Vi önskar laget fortsatt lycka till framöver.  Bemannia...