En utvecklande resa till Holland

Under hösten 2017 blev Bemannia FC ärofyllt inbjudna till att delta i sin första internationella turnering i Raamsdonksveer, Holland. Utan svårigheter tackade alla tretton stycken involverade ja till denna utmaning och förberedelserna kunde börja.

bemannia-fc-holland

Den 17 november reser truppen bestående av 13 spelare via flyg till Amsterdam. Laget landar sent på kvällen och transporterar sig till anläggningen i Ramsdonksveer, 50 minuter utanför Amsterdam. Förväntansfulla spelare installerar sig och ser alla fram emot morgondagens internationella strandfotbollsdebut. Det är ett nyvaket och lite fruset gäng som vaknar upp lördagen den 18 november. När snacket om första matchen börjar återfås värmen. Bemannia FC skall spela turneringens öppningsmatch.

Bemannia ställs i gruppen ”Poule A” bestående av följande lag:

  • Silesia Beach Soccer (England)
  • Beach Royals Dusseldorf (Tyskland)
  • Marseille Beach Team (Frankrike)
  • Bemannia FC (Sverige)

En på förhand väldigt tuff grupp som innehåller fjolårets mästarlag från Frankrike. Även i praktiken blev samtliga tre gruppspelsmatcher mycket svåra för Bemannia. Skillnaden blir dock inte så stor som man kunde ha trott på förhand. Bemannia skapar många lägen och håller liv i samtliga matcher. Laget har under gruppspelet en tendens att försvåra sitt egna spel, men det är inspirerande att beskåda hur snabbt spelet utvecklas och hur Bemannia succesivt blir ett bättre lag under hela turneringen. Samtliga gruppspelsmatcher slutar tyvärr med förlust av samma 1-4-resultat. Som sagt tillhör våra motståndare Europas elit inom strandfotboll. Vi lär oss mycket och gratulerar våra duktiga motståndare.

Under turneringens gång får vi ta emot mycket beröm från publik, arrangörer och motståndare för vårat sätt att agera både på och utanför planen. Ett gott kvitto på att vi är på rätt väg och gör rätt saker. Många av lagen imponeras av vår sportsliga nivå med tanke på de svenska träningsförutsättningarna. Våra motståndare har en etablerad verksamhet med minst tre träningspass i veckan. Förhoppningsvis kan Sverige utveckla dessa möjligheter inom en snar framtid.

B-slutspel väntar
På söndagen den 19 november har premiäranspänningen släppt och ett oerhört revanschsuget Bemannia vaknar i Raamsdonksveer. Efter frukost och uppvärmning väntar dagens första match där Bemannia ställs mot Wuppertaler Beach Soccer från Tyskland. Detta skulle komma att bli en mycket jämn drabbning. Bemannia har helt klart förbättrat sitt spel. Matchen avgörs på små marginaler och resultatet blir tyvärr förlust med 2-3 efter en rad tveksamma domslut sett från Bemannias synvinkel. Trots frustration håller vi uppe en god anda och visar upp sportsligt beteende i alla lägen och det är vi stolta över.

Turneringen går vidare och i den allra sista matchen ställs Bemannia nu mot Breda Beach Soccer från Nederländerna. Nu är det en placeringsmatch och vi spelar om sjundeplatsen. Till denna match har Bemannia justerat sin taktik och skruvat en del i sina utgångspositioner. Dessa ändringar visar omedelbart positiva resultat och vi visar upp ett mycket bättre flyt i spelet och en stabilare balans i laget. Trots ett underläge i halvtid går vi ut och vänder matchen och ger oss själva den avslutning vi förtjänar. Segersiffrorna slutar 8-5. En härlig känsla efter att ha arbetat hårt för varandra under matchens alla tre perioder.

bemannia-fc-spel

Sammanfattning
Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att vi fortfarande har arbete att lägga ner för att utmana den europeiska eliten på riktigt, men vi har nu visat att vi är ett lag att räkna med för framtiden och att nivådifferensen inte alls är oöverkomlig. Vi lämnar Nederländerna med nya viktiga erfarenheter, mer ”kött på benen” och med en stolthet över våran organisation. Nu väntar fördjupade reflektioner och planering för ytterligare utveckling.

Vi är fantastiskt glada över att ha få varit med om denna resa. Vilket evenemang, motstånd och fantastiskt lärorik erfarenhet. Stort tack till er som har följt och stöttat oss såväl på plats som i sociala medier. Vi vill även rikta ett tack till arrangörer och motståndare. Vårat allra största tack vill vi rikta till våran huvudsponsor Bemannia. Utan ert stöd hade varken denna resa eller vår verksamhet varit möjlig. Vi kan inte tacka er nog för att vi får hålla på med det vi älskar och för att vi får genomföra dessa upplevelser tillsammans. Tack!

 

Bemannia FC

Senaste artiklarna

Några sponsoravtal

Bemannia stödjer Nattvandrarna Hockey Allsvenskan är igång! Vi är glada att hockeysäsongen 2023/2024 har börjat och Bemannia är stolt sponsor av AIK Hockey. Vi följer deras framgångar med stort intresse och önskar dem all lycka till på deras resa. Klicka här för fler...

Tidigare sponsoravtal

Bemannia syns i hockeyallsvenskan Under den pågående hockeyallsvenskan har Bemannia valt att stötta AIK genom att synas på spelarnas ryggar. Vi var givetvis på plats när AIK lyckades besegra MODO med 4-2. Vi önskar laget fortsatt lycka till framöver.  Bemannia...