Efter ett hektiskt år av turneringar på klubbnivå och landslagsnivå börjar säsongen ta slut, med nyligen uppdaterad information så har Bemannia FC Stockholm förbättrat sin världsrankning till 81 och som landslag har man gått från sämst rankad, plats 120 med 0 poäng, till rankade 57.

Ett tag visste vi inte om det ens skulle bli en säsong för vårt Beach soccer lag men mot alla odds så blev det mot förväntan en av de mer händelserika år vi haft.
Här kommer en liten summering av säsongen som vi nu lämnar bakom oss.

Målsättningen inför säsongen 2021 för Bemannia FC Stockholm var att fortsätta på den inslagna vägen från säsongen 2020 och fortsätta utvecklas som lag samt ta hem titeln som svenska mästare 2021.

När Bemannia FC Stockholm drog i gång i januari 2021 visste ingen hur säsongen skulle forma sig. FHM hade nyligen gått ut med restriktioner om att inga seniora lag fick genomföra träningar eller spela matcher. I och med dessa restriktioner så visste ingen om det skulle bli någon säsong överhuvudtaget. Redan här var laget införstådda med att säsongen 2021 skulle bli väldigt speciell men hoppades fortfarande på att man åtminstone skulle kunna genomföra ett SM-slutspel med restriktioner likt säsongen 2020.

Tyvärr sprack chansen om att bli svenska mästare 2021 när laget i april fick informationen om att det inte skulle bli något SM-slutspel denna säsong. Oerhört tråkigt då SM i beach soccer varit en återkommande händelse sedan starten 2013.

Kort därefter kom nyheten att Bemannia FC Stockholm skulle få representera Sverige under säsongen 2021. Detta innebar att Bemannia FC Stockholm hade chansen att få spela turneringar som VM-kval och Euro Beach Soccer League, vilket motsvarar fotbollens Nations League.

Med denna stora möjlighet så utökade utbudet av möjliga turneringar och laget valde att göra så mycket man bara kunde och deltog i

Som klubb:

  • Euro Winners Cup (motsvarar fotbollens Champions League)

Som Sverige:

  • Fifa Beach Soccer World Cup Qualifier Europé
  • Euro Beach Soccer League
  • Euro Beach Soccer League Promotion Final

Bemannia FC Stockholm hade det svårt i Euro Winners Cup där man förlorade samtliga matcher med enstaka mål. Det är aldrig kul med förlust men laget låter inte heller förlusterna ta över. Vi vill omvandla besvikelserna till lärdomar och kommer tillbaka starkare nästa år, säger Martin Bruzelius, lagkapten Bemannia FC Stockholm.

Första gången på landslagsnivå bevisade man både för Sverige och andra länder att svenskar inte kan räknas bort inom sporten. Motståndarnas förväntningar om Sverige var troligtvis inte speciellt höga men laget motbevisade och ingen match blev enkel.

Några av höjdpunkterna som vi tar med oss är Sveriges första vinst någonsin 2021-07-29 med resultatet 5–3 mot Kazakstan och sedan en prestigefylld vinst mot Norge med 3–2, dessa matcher skedde i Euro Beach Soccer League.

Vi vill rikta en stor eloge till Bemannia FC Stockholm som med sina stora ambitioner åstadkommit mycket och som fortsätter vara hungriga efter mer, vi är väldigt stolta över era prestationeFoto: Mathias Granberg

 

För mer information kontakta Camilla Lundquist,
E-post: camilla.lundquist@bemannia.se
Telefon: 08-845 300 eller 0771-84 53 00
Hemsida: www.bemannia.se
Facebook: www.facebook.se/Bemannia
Instagram: bemannia_ab