Socionom Jobb

Lediga jobb som socionom

Bemannia har många lediga jobb för dig som vill jobba som socionom. Vi arbetar med uppdragsgivare i hela landet och får ofta in nya tjänster. Bemannia har ramavtal med flera myndigheter och organisationer inom offentlig sektor. Genom Bemannia kan du till exempel få möjlighet att jobba inom den kommunala socialtjänsten. Vi har ofta även tjänster för socialsekreterare, biståndshandläggare, chefsroller med mera.

Vad gör en socionom?

Att ha utbildat sig till socionom innebär att en person har en generalistutbildning med många olika kunskaper som rör samhället och individen. Det finns många olika typer av roller en socionom kan inneha. Socionomer arbetar till exempel på kommunens socialtjänst, där de har en viktig roll i att stödja och hjälpa medborgare. De kan också arbeta i privat regi med frågor gällande barn, ungdomar eller familjers situation. Socionomer arbetar även med människors behov av ekonomisk hjälp, frågor kring missbruk av alkohol och droger samt äldres och funktionshindrades behov av bistånd.

Vem passar som socionom?

Att vara i kontakt med människor och samverka med olika personer är en central del av socionomjobbet. För att arbeta som socionom är det viktigt att trivas i arbete med människor. Egenskaper som god social förmåga, tålamod och lyhördhet är till nytta inom många socionomroller. Socionomyrket är samhällsviktigt och syftar till att hjälpa människor.

Open your mind.png

Open your mind
Hos oss strävar vi efter att ha ett öppet sinne. Att respektera alla vi möter och varandras olikheter. Ett öppet sinne för oss innebär också att vara inkluderande, accepterande och att möjliggöra en kreativ miljö. Där alla medarbetare känner sig trygga och vågar komma med nya idéer och flexibla lösningar. Ett klimat som gör oss motiverade och som tar oss vidare på vår framgångsresa.

 

Together we care.png

Together we care
Vi bryr oss om varandra och värnar om alla våra relationer. Oavsett om det handlar om ett spännande samarbete, ett nytt projekt eller en nyanställd är detta lika viktigt. Vi vill i alla våra möten vara positiva och förstående. Om vi dessutom stöttar och lyfter varandra på vägen kommer vi tillsammans att kunna skapa den bästa möjliga upplevelsen.

Always be better.png

Always be better
Varje dag kämpar vi för att bli lite bättre. Vi arbetar för att vara engagerade, målinriktade och för att ständigt utmana oss själva och varandra. För att lyckas med detta krävs mod. Att våga satsa även om det ligger en stor utmaning framför oss. När vi vågar satsa kan vi också ta oss framåt i vårt arbete. Då kan vi uppnå våra mål, leverera resultat och ständigt bli lite bättre än vad vi var igår.

Matchas mot socionom jobb

Om du är intresserad av att jobba som socionom men inte hittar ett ledigt jobb på vår hemsida kan du enkelt skicka in en intresseanmälan. Då blir du tillagd i vår kandidatpool och vi kontaktar dig när vi har en tillgänglig tjänst. Om du har några frågor, ring eller maila oss, så svarar vi så snabbt vi kan. Connecta med oss och anmäl ditt intresse redan idag!

Bemannia som arbetsgivare

Bemannia är medlem i Kompetensföretagen och vi är ett auktoriserat bemanningsföretag. Kollektivavtal finns med Unionen, Akademikerna samt SEKO. Detta skapar en trygghet för dig som arbetar som konsult hos oss. Hos Bemannia har du alltid nära kontakt med din konsultchef och god möjlighet till fler uppdrag via oss. Som arbetsgivare vill stöttar vi dig och du kan alltid vända dig till oss när du har frågor eller funderingar. Att arbeta som socionom på Bemannia är både utvecklande och meriterande!