Såhär boostar du din profil på LinkedIn

Oavsett om du är på jakt efter ett nytt jobb eller inte, kan det vara en god idé att hålla din profil på LinkedIn uppdaterad. Allt fler rekryterare använder sig av LinkedIn och med en aktuell och genomarbetad profil ökar chansen att du kan få spännande jobberbjudanden. Framförallt finns det stora möjligheter att bredda ditt kontaktnät och att boosta din profil är första steget.

boosta-din-profil

1. Välj din rubrik väl. Denna kommer att synas i alla sökresultat tillsammans med ditt namn och bild. Om du väljer en rubrik som väcker intresse är chansen större att du får fler profilbesökare. Ett exempel är att komplettera din titel med nyckelord du vill bli förknippad med.

2. Ladda upp en professionell bild. Kan tyckas självklart för de flesta, men trots detta är det fortfarande många som inte har någon bild. Detta kan ge ett oseriöst intryck. Välj gärna en nytagen bild med en neutral bakgrund som är tagen relativt nära.

3. Skriv en sammanfattning. Detta är det första som en person läser vid ett profilbesök. I sammanfattningen bör du blicka framåt och fokusera på vad du kan erbjuda andra företag. Beskriv dina styrkor och fokusera igen på nyckelorden som du vill bli förknippad med.

4. Specificera dina erfarenheter. Förutom titel och arbetsplats bör du även ha med en arbetsbeskrivning. Att dessutom ha med resultat och lärdomar är ett stort plus.

5. Bygg upp ett stort kontaktnät. Lägg till personer du känner i form av bekanta, kollegor och vänner. Desto mer kontakter du har, desto mer sökbar kommer du att bli för andra.

6. Be om rekommendationer. Även om det kanske kan tyckas lite jobbigt, är det mycket värt att ha rekommendationer i din profil från en tidigare chef eller en samarbetspartner.

7. Var aktiv. Se till att gilla, kommentera och dela artiklar och inlägg som intresserar dig. Då blir du mer synlig i andras flöden. Våga dig också på att skriva egna statusuppdateringar. Det är okej att vara personlig, så länge du är professionell.

8. Håll dig uppdaterad. Se till att din profil är aktuell och att informationen som finns där stämmer. Gör regelbundna besök och ge det mycket engagemang. Allt eftersom kommer du att upptäcka hur mycket roliga möjligheter som LinkedIn faktiskt kan ge dig.