Så lyckas du med videointervjun

Allt fler arbetsgivare använder sig av videointervjuer då det både är tidseffektivt och miljövänligt när en kandidat kanske befinner sig i en annan stad. Om du inte är van vid att prata framför en kamera kan det dock kännas lite obekvämt att ha en videointervju till en början. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du lyckas med din intervju.

1. Hitta en bra miljö

Se till att hitta en bra miljö där det är tyst och där du kan få sitta i lugn och ro utan att någon kommer in och stör dig. Undvik även en stökig bakgrund och ha hellre en helt neutral vägg bakom dig.

2. Testa tekniken i förväg

Det händer att tekniken strular, så testa allt i förväg innan det är dags för intervju. Det viktigaste är att bild och ljud är okej och att inte internetuppkopplingen är svajig. Detta kan orsaka onödig stress under intervjun, så undvik detta genom att ha förberett.

3. Klä dig professionellt

Även om en videointervju innebär att du inte kommer att träffa någon på företaget, så är det alltid bra att klä sig professionellt. Detta ger ett seriöst intryck och kan även kännas bra för ditt egna självförtroende.

4. Gör dig av med distraktioner

Se till att stänga ner alla distraktioner så som mobiltelefon eller chattmeddelande på datorn som kan komma att distrahera dig. På så sätt minimerar du riskerna att tappa tråden på grund av en notis eller ett ljud som oväntat dyker upp.

5. Kom i tid till intervjun

Det kan tyckas som en självklarhet att komma i tid, men faktum är att detta är väldigt viktigt för att ge ett bra första intryck. Så även om du inte ska ta dig till en viss plats, se till att vara inloggad och redo vid den avtalade tiden.

6. Tänk på ditt kroppsspråk

Även om en videointervju inte är samma sak som en fysisk intervju kan du faktiskt förmedla mer än vad du tror genom ditt kroppsspråk och tonläge på rösten. Tänk på att ha en god hållning samtidigt som du försöker att slappna av och vara positiv.

Lycka till!

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...