Boosta din karriär

Känner du att din karriär har stannat av eller kört fast? Har du inget som motiverar dig längre? Har du tappat din drivkraft? Kanske är det dags att fundera på vad du egentligen vill göra. Du kanske redan är på god väg att nå dit du vill men behöver en tydlig plan på hur du ska strukturera vägen dit.

Uppnå

Börja med att fundera vad du vill uppnå. Vill du ha en annan befattning, bli chef, byta bransch eller kanske till och med byta arbetsplats?
När du vet vad du vill så är det lättar att nå ditt mål. Det viktigaste här är att skapa en tydlig målbild.

Kunskap

Titta också på vilka kvalitéer du besitter, vad kan du? Lista gärna vad du är bra på. När du har en tydlig lista så kommer du att förstå hur mycket du faktiskt kan.
Fundera på vad du vill göra med alla dessa kunskaper, finns det något särskilt du gillar? Kanske kan du selektera dina kunskaper i olika grupper?
Du kanske inser att du gillar något mer än något annat och som hjälper dig att vägledas rätt.

Boosta din karriär

Målbild

När du sedan har tagit fram dina kunskaper och vet vad du vill göra så är det dags att fundera vart du vill och vilken marknad du vill arbeta inom.
Är det på hemmaplan? Är det i en internationell bransch? Kanske är du intresserad av att starta en egen verksamhet, vart finns den marknadens potential?

När du har strukturerat upp allt detta så blir det lättare för dig att nå dit du vill.
Nu gäller det bara att fundera på hur du ska nå din målbild. Vägen dit kan bli krokig, lång eller kort. Ibland behöver du ta två steg tillbaka för att komma tre steg framåt. Det viktigaste är att du sätter delmål och bestämma när i tiden du vill ha som ambition att nå ditt slutmål. Glöm inte att alla börjar vi någonstans och varje kliv är bra.

Lycka till!

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...