Så kommer du i gång efter semestern

Att komma tillbaka till jobbet efter en härlig semester är inte alltid så lätt. Kanske känner du dig trött och har svårt att hitta motivation efter att ha spenderat många lata dagar på stranden eller i hängmattan. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du kommer i gång med arbetet igen efter semestern.

semester

1. Mjukstarta

Om du har möjlighet, försök att ta det lite lugnare de första dagarna efter semestern. Se till att beta av eventuella mail som väntar och uppgifter som blivit liggande. Försök att ställa in kroppen på att börja jobba igen och glöm inte att det inte är konstigt att ha ett lite lägre tempo i början.

2. Skriv en prioriteringslista

Se över allt du behöver göra den närmsta tiden och skriv sedan ner arbetsuppgifterna i den ordning som de behöver göras. Detta hjälper dig att hålla fokus när hjärnan lätt vill segla iväg.

3. Förläng semestern

Glöm inte att utnyttja det faktum att det fortfarande är sommar genom att planera in roliga aktiviteter efter jobbet och njut av att det fortfarande är ljust på morgnar och kvällar. Med roliga saker som händer flyter veckan ofta på lättare.

4. Sätt mål för hösten

När du är tillbaka från semestern är det perfekt att få en bra och motiverande start genom att sätta upp mål. Fundera ut hur du utvecklas på bästa sätt och skapa målen därefter. Börja med långsiktiga mål och bryt sedan ner dessa till delmål. På så sätt blir du inspirerad att komma igång ordentligt med höstens utmaningar.

5. Kör igång

Tyvärr kan du nog vänta ett bra tag om du hoppas att motivationen plötsligt ska infinna sig som en blixt från klar himmel. Istället handlar det ofta om att bara försöka bestämma sig och ta tag i det som väntar. Snart har du kommit in i arbetet och det rullar på som vanligt igen.

6. Fundera över din situation

Om du efter några veckor fortfarande tycker att det är deppigt att vara tillbaka igen, kanske du bör fundera över din situation. Behöver du mer utmanade arbetsgifter? Prata med din chef. Om det inte hjälper, fundera på om du är på rätt arbetsplats. Du spenderar många timmar i veckan på jobbet och är väl värd att trivas.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...