Inför arbetsintervjun – 8 bästa tipsen

Att gå på arbetsintervju kan för de flesta kännas nervöst, oavsett om du är ny i arbetslivet eller har gått på flera intervjuer tidigare. För att underlätta för dig själv och öka chansen att jobbet blir ditt finns det flera punkter du bör tänka på. Ta del av våra 8 bästa tips för att lyckas på din arbetsintervju.

infor-arbetsintervjun

1. Läs på. Att ha koll på företaget och tjänsten är viktigt. Det bevisar att du verkligen är intresserad. Besök företagets hemsida och sociala medier för att få en så bra bild som möjligt. Läs platsannonsen igen för att påminnas om vad de söker.

2. Klä dig genomtänkt. Anpassa klädseln efter företaget. Om du inte har något att utgå ifrån – klä dig professionellt, men undvik att ta på dig något som gör dig obekväm.

3. Fundera igenom de mest vanliga frågorna. Du kommer troligtvis att få berätta kort om dig själv. Identifiera dina styrkor och svagheter. Var säker på varför just du är rätt person för tjänsten.

4. Ge ett bra första intryck. Detta kan komma att påverka hela intervjun. Kom i tid. Ha ögonkontakt. Var trevlig inte bara emot rekryteraren, utan emot alla du möter på företaget.

5. Slappna av. Även om det är lättare sagt än gjort. Glöm inte bort att de redan tycker att du är intressant eftersom du har blivit kallad till intervju. Att vara nervös är heller inte konstigt, utan något som de flesta har full förståelse för.

6. Var positiv. Ett enkelt tips som inte ska underskattas. Alla vill jobba med en glad person som utstrålar positiv energi. Rekryteraren kommer dessutom ha en glad minnesbild av dig efteråt.

7. Ha alltid en fråga förberedd. Minst. Detta visar på att du har tänkt till och tar intervjun på allvar. Frågan kan gälla allt från utvecklingsmöjligheter till vilka förväntningar de har på personen som får tjänsten.

8. Tänk omvänt. Istället för att bli stressad över att de ska bedöma i fall du är rätt person för tjänsten, tänk att du ska ta reda på i fall de är rätt arbetsgivare för dig. Då tar du kontroll över situationen och ditt självförtroende ökar.

Lycka till på din intervju!