5 tips på hur du balanserar jobb och studier

Att arbeta extra samtidigt som du studerar är ett bra sätt för att utveckla dina kompetenser, få värdefull erfarenhet och samtidigt tjäna en slant. Även om du är motiverad kan det i början vara lite knepigt hur du ska få ihop vardagen. Vi ger dig de bästa tipsen för hur du ska lyckas balansera jobb och studier.

5-tips-pa-hur-du-balanserar-att-jobba-och-studera-samtidigt

1. Hitta ett lämpligt jobb

Olika deltidsarbeten kräver olika mycket tid. Vissa arbetsgivare har krav på att du ska arbeta tio timmar i veckan, medan vissa kräver betydligt mer. Hitta ett jobb som du tror kan passa in i ditt schema. Om du väljer ett flexibelt extrajobb behöver du inte jobba exakt samma tidpunkt varje vecka. Istället kan du arbeta utifrån hur ditt schema ser ut under respektive vecka.

2. Planera väl

Införskaffa dig en gammal traditionell kalender och markera upp med färger utifrån vilken aktivitet det gäller. På så sätt får du lättare överblick på deadlines och du undviker att glömma något. Det blir också lättare att få en bild av när du kan studera och när du har tid att vara ledig.

3. Fokusera på nyttan

Även om det stundtals kan kännas lite kämpigt att arbeta samtidigt som du studerar, försök tänka på hur bra det kommer att vara för din framtid. Oavsett vad du har för deltidsarbete tar du med dig erfarenhet som du kan skriva på ditt CV och som kommer att gynna dig senare i din karriär. Se därför till att göra ditt bästa och passa på att knyta mycket kontakter.

4. Avsätt tid för att vara ledig

Att det blir lite mindre tid att spendera med nära och kära när du både studerar och arbetar är inte så konstigt. Det brukar dock lösa sig bra om du bara planerar. Även om det är svårt i stressiga perioder, försök att avsätt någon dag eller kväll i veckan när du gör något som du tycker om. När du gör annat kan du förebygga utbrändhet och dessutom öka din motivation för att kunna prestera när du är på arbetet eller studerar.

5. Pressa dig inte för hårt

Försök att inte pressa dig själv för hårt, ingen kommer att tacka dig för att du tar på dig mer jobb än vad du mäktar med. Lyssna på din kropp och glöm inte bort att berömma dig själv för att du faktiskt klarar av att jobba och plugga samtidigt. Så länge du planerar och ger det lite tid att komma in i, vinner du mycket på att jobba samtidigt som du studerar.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...