Öka din arbetsmotivation – 6 bästa tipsen

Oavsett vad du arbetar med kan vissa perioder på jobbet ibland kännas tuffare än andra. Detta upplever nog de flesta någon gång, men behöver inte nödvändigtvis betyda att det är dags att byta jobb. Här kommer våra bästa tips på hur du ökar din egen arbetsmotivation och finner glädjen till jobbet igen.

bemannia-arbetsmotivation

1. Sätt upp konkreta mål

Att ha tydliga och realistiska mål kan öka din motivation. Skriv ner var du vill befinna dig om ett år i din karriär och hur du ska göra för att nå dit. Sätt även upp delmål och känn den härliga känslan när du kan bocka av dessa från listan.

2. Ge dig själv beröm

Kom du med en ny idé på mötet eller kände du dig nöjd med en särskild arbetsuppgift? Påminn dig själv om att du är bra och belöna dig med något som du tycker om. Blir du glad av ett nytt klädesplagg eller kanske ett restaurangbesök – unna dig!

3. Prata med din chef

Om du tycker att du står och stampar på samma ställe kan det vara bra att höra med din chef vilka utvecklingsmöjligheter det finns. Kanske går det att få en annan roll på företaget eller bara få fler arbetsuppgifter som motiverar dig? Om det inte finns det, så vet i alla fall din chef om hur du känner och att du strävar framåt.

4. Tänk på alla fördelar

I dåliga perioder är det lätt att glömma bort alla positiva delar med ditt arbete. Skriv ner en lista på allt som är bra med ditt arbete. Det kan vara att du har nära till jobbet eller att du har härliga kollegor. Plötsligt kan det kännas lite bättre.

5. Acceptera dåliga dagar

Varje dag kan helt enkelt inte vara en dans på rosor (även om det såklart hade varit fantastiskt). Ibland gäller det bara att bita ihop, kämpa vidare och försöka tänka positivt – till slut kommer en bra dag.

6. Gå på djupet med problemet

Om du har testat alla punkter ovan under en längre tid utan resultat kanske problemet är större än att du har en dålig period. Handlar det om att du faktiskt inte mår bra på jobbet eller inte är på rätt plats – våga se dig om efter nya möjligheter även om det kanske skrämmer dig. Du är värd att trivas på jobbet!

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...