6 tips på hur du blir piggare på jobbet

Att känna sig trött eller orkeslös på jobbet gör vi alla ibland. Trots att det äntligen har blivit ljusare ute kan det finnas dagar då du verkligen känner att du hade behövt sova kvar i sängen en stund till.  Vi ger dig de 6 bästa tipsen på hur du kan bli piggare på jobbet.

1. Ät frukost

Att äta frukost är viktigt för att kroppen ska bli påfylld med den energi som den behöver. Även om du är en person som inte tycker om frukost, försök att få i dig någonting lätt. Har du svårt att få i dig någonting direkt när du går upp, vänta med frukosten tills du har kommit till jobbet om du har den möjligheten.

2. Stå upp och jobba

För dig som arbetar på kontor och har ett höj- och sänkbart skrivbord är detta en jättebra möjlighet. Att stå upp och jobba gör att du ökar förbränningen och blodcirkulationen förbättras. Du minskar även risken för ryggproblem. Schemalägg under vilka tider du ska stå upp, för att lättare faktiskt få in det i din vardag.

3. Gå en promenad på lunchen

Om du inte har möjlighet att stå upp och jobba eller inte tycker att det är något för dig – se till att försök röra dig på lunchen. Ta en promenad eller spring en kort runda, beroende på vad du föredrar. Detta blir en behaglig paus att komma iväg en stund från din arbetsplats och du ger din kropp välbehövlig energi.

4. Tänk på sömnen

Det största boven till trötthet är att du sover för lite. Försök att komma i säng vid ungefär samma tid varje dag, då blir det lättare för kroppen att vänja sig vid att komma till ro en viss tid. Se även till att ha mörkt och svalt i ditt sovrum, då sover du som allra bäst.

5. Ät smarta mellanmål

Att hålla ditt blodsocker på en jämn nivå är viktigt för att du ska känna dig pigg under arbetsdagen. Planera in ett eller två mellanmål om det är långt emellan dina måltider. Välj gärna ett mellanmål så som till exempel nötter, frukt eller grönsaker. Glöm heller inte bort att dricka tillräckligt med vatten, då du annars kan bli matt om kroppen är uttorkad.

6. Gör en sak i taget

Undvik att försöka arbeta med flera olika uppgifter samtidigt. Detta tar oftast bara tid och energi och det blir svårare att få saker gjort. Gör istället en sak i taget och se till att slutföra en uppgift innan du börjar på en annan. Detta kommer att göra att du orkar längre och dessutom är det tillfredsställande när du kan stryka något från att-göra-listan.

Senaste artiklarna

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil

Tips för att skapa en imponerande LinkedIn-profil LinkedIn, som världens främsta professionella nätverk, är en nyckelplats för att bygga och stärka din professionella image. Att ha en professionell LinkedIn-profil är viktig för att skapa ett positivt intryck och öka...