5 tips på hur du får en bra jobbstart efter semestern

Att komma tillbaka till jobbet efter en skön semester är inte alltid så lätt. Kanske känner du dig trött och har svårt att hitta motivation efter att ha spenderat många lata dagar på stranden eller i hängmattan. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du får en bra start på arbetet efter semestern.

Våga mjukstarta

Om du har möjlighet, försök att ta det lite lugnare de första dagarna efter semestern. Se till att beta av eventuella mail som väntar och uppgifter som behövs göras. Försök att ställa in kroppen på att börja jobba igen och glöm inte att det inte är konstigt att ha ett lite lägre tempo i början.

Försök förläng semestern

Glöm inte att utnyttja det faktum att det fortfarande är ganska behaglig temperatur utomhus genom att planera in roliga aktiviteter efter jobbet och njut av att det fortfarande är ljust på morgnar och kvällar. Med roliga saker som händer flyter veckan ofta på lättare.

Sätt mål för hösten

När du är tillbaka från semestern är det perfekt att få en bra och motiverande start genom att sätta upp mål. Fundera på hur du utvecklas på bästa sätt och skapa målen därefter. Börja med långsiktiga mål och bryt sedan ner dessa till delmål. På så sätt blir du inspirerad att komma igång ordentligt med höstens utmaningar.

Prioritera din sömn

I samband med din ledighet är det lätt att komma i obalans med sömnen och ställa om dygnet. Prioritera att försöka komma in i rätt sömnrytm och lägg dig i tid på kvällarna när det är dags att gå tillbaka till jobbet efter semestern.

Tänk över din situation

Om du efter några veckor fortfarande tycker att det är tufft att vara tillbaka igen, kanske du bör fundera över din situation. Behöver du mer utmanade arbetsuppgifter? Prata med din chef. Om det inte hjälper, fundera på om du är på rätt arbetsplats. Du spenderar många timmar i veckan på jobbet och är värd att trivas.

Senaste artiklarna

6 tips på hur du blir piggare på jobbet

6 tips på hur du blir piggare på jobbet

Att känna sig trött eller orkeslös på jobbet gör vi alla ibland. Trots att det äntligen har blivit ljusare ute kan det finnas dagar då du verkligen känner att du hade behövt sova kvar i sängen en stund till.  Vi ger dig de 6 bästa tipsen på hur du kan bli piggare på...

8 tips på hur du hanterar stressen i höst

8 tips på hur du hanterar stressen i höst

När hösten börjar smyga sig på och arbetet kommer i gång ordentligt efter semestern är det lätt att det blir för mycket att hantera. Du vill prestera på jobbet samtidigt som du ska få ditt vardagsliv att gå ihop, vilket ofta kan skapa stress. Vi ger dig 8 tips på hur...

5 tips på hur du hanterar kritik på jobbet

5 tips på hur du hanterar kritik på jobbet

Alla tycker vi om att höra när vi har gjort något bra på jobbet, men att få negativ feedback tycker de flesta inte är lika kul. Med rätt metoder kan du dock bli bättre på att hantera kritik och istället dra nytta av det. Vi ger dig de bästa tipsen på vad du kan göra...