Bemannia har valt att sponsra hundarna Dama och Rocky.

För en tid sedan kontaktades den rumänska och frivilliga djurorganisationen MDPA (Miscarea Dreptate pentru Animale) av att någon hade sett en sjuk hund. Frivilliga åkte ut och letade i flera timmar innan de hittade honom svag och utmattad ute på ett fält.

De kontaktade Dr Rudi Hoffman som tillsammans med sin fru Dr Garofita Hofmann driver organisationen Dog Rescue Romania, det går att följa dom och deras fantastiska team på Facebooksidan: Dog Rescue Shelter. (De är också dom första veterinärerna som har har tagit över ett Public Shelter, Braila shelter, och de har därmed tagit över ansvaret för alla de hundratals hundar som finns i detta shelter). Rudi åkte genast dit för att hämta Rocky och han tog honom direkt till veterinärkliniken. Rocky är ca 4-5 år gammal, övergiven och dumpad. Han är utmärglad och mager. Kroppen är full av sår som blöder och han har hudproblem samt vissa problem att gå.

Bemannia har påbörjat Rocky och Damas behandlingar. Om Du vill stödja Dama och Rocky i kampen mot ett friskt och normalt liv så kan du sätta in pengar på följande konton:

Rocky

Bankgiro: 5434- 9360
Kontoinsättning: SEB 5417 330 49 51
Swish: 123- 288 72 71 Bemannia AB

Insättningen går 100 {0a609b04569fe772d2ae0a316a2cdee1d3689d74e7965f838fc863426686d172} till Rocky och läkarteamet i Rumänien. Märk alla insättning med Ditt namn och ”Rocky”. Vi kommer publicera Ditt namn på vår hemsida om du önskar detta. Vill du inte ha ditt namn publicerat så skriv det på insättningen.

Läs mer om deras historier och tillfrisknande nedan:

Dama

Bankgiro: 5434- 9360
Kontoinsättning: SEB 5417 330 49 51
Swish: 123- 288 72 71 Bemannia AB

Insättningen går 100 {0a609b04569fe772d2ae0a316a2cdee1d3689d74e7965f838fc863426686d172} till Dama och läkarteamet i Spanien. Märk alla insättning med Ditt namn och ”Dama”. Vi kommer publicera Ditt namn på vår hemsida om du önskar detta. Vill du inte ha ditt namn publicerat så skriv det på insättningen.
PS! Glöm inte märka inbetalningen med: Dama/och erat namn

Februari 2016 – Rocky

Rocky räddades för en tid sedan. Dock var han var så svag så lät de honom vila och äta under ett par dagar så han skulle få lite styrka inför de omfattande behandlingar som ska påbörjas så han blir frisk snart, hans behandlingstid är ca 2 månader för att få honom medicinskt frisk.

Nu börjar hans tuffaste resa, att bli frisk. I lördags gav de honom lugnande medicin och veterinär teamet gav honom en omfattande behandling inklusive bad och han är hemsk i huden enligt veterinärerna. Glädjande nog så äter och dricker han allt de ger honom och han försöker stödja på benen. Vi vet ingenting om hans bakgrund eller vad han har varit med om. Han är inte vänlig mot alla så han har med all säkerhet behandlats illa av människor, han har nog en hel del traumatiska erfarenheter med sig i bagaget. Det primära är att få honom medicinskt frisk igen och så får vi under tiden han behandlas se hur han utvecklas mentalt och om han behöver hjälp med rehabilitering för att återfå tron och tilliten till människor igen.

Följ Rockys resa här

Mars 2016 – Dama

Dama hittades i mars i ett eländigt skick i Spanien. Torterad, misshandlad, plågad och dumpad. De tror att någon/några har försökt klyva henne. Hon kan inte röra bakdelen. De tar henne omgående till veterinärkliniken.

___________

Hon är så mager och eländig så de har som ni vet specialkost till henne så att hon ska kunna gå upp lite i vikt innan de nödvändiga behandlingarna kan påbörjas. Förutom sin stora skadade rygg, inflammerade och söndertrasiga livmoder så har hon också mitt i allt elände både sjukdomarna Erlichia och Leishmania. De har påbörjat behandlingen av Erlichian och de kommer att göra nya blodtester på henne för att se att den är borta innan de kan behandla henne mot Leishmanian.

___________

För 10 dagar sedan hittades hon krypande, hon var halvdöd, hon kunde inte gå, hon var i stort sett ihjälslagen och utdömd att leva om inte Maria hade kämpat för henne. Hon gav inte upp kampen om att försöka rädda henne.

Känns underbart att vi tillsammans är med på den här resan och hjälper Dama tillbaka till livet. Om 9 dagar ska de ta nya blodprover för att se om Erlichian är borta och att hennes koagulering av blodet är ok, om det är det så kommer hon att opereras.

Se när Dama räddades här

Dama påväg till sin fostermamma

Följ Damas resa här

Se filmen här